Betingelser og praktisk information

 

Betalingen
Betalingen for din tur sker i to etaper, først et aconto beløb på kr. 12.000,- i April måned, herefter det rest beløbet i maj måned.

Din foreløbige tilmelding er ikke bindende - men på et tidspunkt i April beder vi dig indbetale et a'conto beløb på ca. kr. 12.000,- når du har indbetalt beløbet har du samtidig lavet en bindende tilmelding og pengene kan ikke refunderes. Herefter bliver du i slutningen af maj bedt om at betale det resterende beløb og dette beløb kan heller ikke refunderes.

Rejseforsikring
Da den offentlige sygesikring ikke længere dækker omkostninger til hjemrejse samt lægebehandling i visse lande, er det en forudsætning for deltagelse i rejsen, at du har tegnet en rejseforsikring, der dækker såvel omkostninger ved behandling af sygdom som hjemtransport. Endvidere anbefalerjeg, at forsikringen indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage. Man kan ofte gennem sit normale forsikringsselskab tegne en rejse forsikring

Vaccination
Det kan anbefales at man er vaccineret mod hepatitis - gulfeber og/eller stivkrampe (gulfeber vigtig)
Hvis man vil købe malariapiller kan de med fordel købes i Cusco inden vi tager til amazonas
Bagage
Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, bring så lidt baggage som muligt. Du må pt. medbringe en kuffert på maks 23 kg og et stk. håndbaggage maks 10 kg. samt en lille håndtake eller et kamera
 

Højde
Da der er forskellige ønsker om dato for hjem transport - sørger jeg for at alle kommer til Lima lufthavn og tjekkes ind - i rette tid, herefter er det op til flyselskabet.
Helbred/højde
På denne tur er der en del vandring, og det er en forudsætning, at man er i almindelig god fysisk form. Det skal dog nævnes, at rejsen foregår i stor højde, hvilket påvirker alle mennesker betydeligt. De fleste symptomer kan undgås, hvis man iagttager følgende forholdsregler: tager det helt med ro ved ankomsten, undgår alkohol, og drik 5 liter vand o.l. om dagen de første 3-4 dage. Endvidere skal man være opmærksom på, at det i højderne ligeledes kan være køligt.
Vi rejser foreholdsvis langsomt op i højden
første højde er Arequipa 2300 meter
herefter kondordalen 3000 meter
herefter Puno op til 4000 meter
Cusco 3400 meter
Når vi rejser fra Cusco til Lima - kan man vælge at tage med bussen og opleve Andesbjergene fra en bus (rimelig god kvalitet)
I øvrigt når vi rejser med bus, er det mulig at ligge ned og sove i bussen

har man ønsker til ændring i programmet kan det godt lade sig gøre - indenfor visse grænser - blot kontakt mig nu eller underturen, så ser jeg på mulighederne

Pas
Husk at have et gyldigt pas

Valuta
I Peru bruges valutaen Nuevo Soles eller blot Soles, men man kan også bruge Dollar og Visa Dankort

Sprog
I Peru taler man Spansk, Engelsk kan kun bruges på turist stederne: Den lille rejse Parlør